
Screenshot
Наші мами та бабусі проводили години на кухні, щоб приготувати відмінний холодець. В українських родинах цю страву подають не лише на свята, але й у звичайні дні.
Але особливо популярний холодець на святковому столі на Новий рік. Його розміщують у центрі разом з олів’є, запеченою птицею та великою кількістю солінь.
Як приготувати такий холодець, щоб гості були в захваті — читай у матеріалі.
Як правильно готувати холодець: традиційний рецепт
Важливо пам’ятати, що в класичному рецепті желатин не додається, адже раніше для приготування використовували домашню, жирну курку.
Зараз багато господинь готують холодець з купленого м’яса.
Він виходить менш насиченим, тому потрібно додавати трохи желатину. Щоб приготувати автентичний холодець, спробуй знайти домашню птицю на ринку.
Інгредієнти:
- 1 курка
- 1 цибулина
- 1 морква
- 4 л. води
- лавровий лист
- перець горошком
- сіль
- 3 зубчики часнику
Спосіб приготування:
- Курку необхідно розрізати на невеликі частини і покласти у велику каструлю.
- Потім залий водою, постав на вогонь і дочекайся, поки закипить. Обов’язково знімай піну, щоб страва була прозорою.
- Додай цілу цибулину та моркву.
- Зменши вогонь і вари 5 годин.
- На 4 годині варіння додай спеції та сіль. Вийми цибулю і моркву.
- Додай м’ясо в тарілки. Через марлю проціди бульйон.
- Курку обов’язково розділи на волокна.
- У кожну тарілку поклади по часточці часнику.
- Залий бульйоном і залиш холодець у прохолодному місці на ніч.
- Найкраще — у холодильнику (на 5-6 годин).
Як приготувати холодець з курки: рецепт від Євгена Клопотенка
Якщо хочеш здивувати гостей на Новий рік — спробуй цей рецепт.
Кулінар вигадав спосіб приготування холодця з водоростями та картопляним пюре.
Також експерт рекомендує заливати холодець не в тарілки, а в святкові бокали. Якщо захочеться, можна навіть підняти бокали, проводжаючи старий рік.
Інгредієнти:
- 500 г курячих лапок
- 2 шт. курячих стегон
- 2 л води
- 3 г перцю горошком
- 6 шт. лаврового листа
- 3 г духмяного перцю
- 10 г желатину
- 400 г картоплі
- 50 г салату чука
- 1-2 ст. л. хрону (білого)
- за смаком сіль
Спосіб приготування:
- Спочатку у каструлі зваріть м’ясо з додаванням спецій та солі. Не забудьте про лавровий лист.
- Доведіть до кипіння і на малому вогні готуйте 2 години.
- Проціджений бульйон заготуйте, лапки приберіть, а стегна розберіть на шматочки.
- Замочіть желатин на 7-10 хвилин у теплій воді і додайте це у основу. Нехай охолоне.
- Картоплю відваріть до готовності і зробіть пюре, додавши туди хрін та сіль.
- На дно бокала покладіть холодне пюре, потім водорості, курку і залийте бульйоном.
- Поставте в холодильник на 5-6 годин.
- При подачі прикрасьте мікрозеленню.
Після вивчення класичних і сучасних способів приготування холодця, рекомендуємо також ознайомитися з корисною інформацією про заміну з Коли міняти зимові шини на літні навесні: рекомендації для водіїв