
Підлива вважається чудовим доповненням до багатьох страв. Вона складатиме прекрасну компанію кашам, макаронам, картопляному пюре. В основному її готують з м’ясом, адже так вона стає особливо ситною та смачною. Як приготувати підливу з м’ясом вдома — читай у статті.
М’ясна підлива зі свинини на сковороді: покроковий рецепт
Інгредієнти:
- 500 г свинини;
- 1 цибулина;
- 1 морквина;
- 2 ст. води;
- 1 ст. л. пшеничного борошна;
- 1 ст. л. томатної пасти;
- 30 г рослинної олії;
- сіль за смаком;
- сухі спеції за смаком.
Спосіб приготування:
- Для підливи слід взяти свинину з невеликими жировими прожилками. Обполосни м’ясо, обсуши його паперовим рушником, наріж на однакові шматочки та обсмаж їх на сковороді на сильному вогні до золотистої скоринки.
- Цибулину очисть та дрібно нашаткуй, потім додай до м’яса.
- Морквину очисть і натри на великій тертці, додай у сковороду до м’яса та цибулі.
- Смаж все разом близько п’яти хвилин, помішуючи, потім додай у сковороду гарячу воду або бульйон і тушкуй під кришкою приблизно 20 хвилин, поки м’ясо не стане м’яким.
- У склянці з холодною водою розмішай столову ложку борошна та трохи томатної пасти.
- Усе ретельно перемішай і вилий у сковороду з м’ясом. Приправ сіллю та сухими спеціями.
- Доведи підливу до кипіння, постійно помішуючи її.
- У процесі нагрівання підлива загусне. Подавай готову підливу гарячою з будь-яким гарніром.
Як приготувати підливу з м’ясом з яловичини
Інгредієнти:
- 900 г яловичини;
- 4 ст. води;
- цукор;
- 2-3 цибулини;
- 1-2 ст. л. томатного соку або соусу;
- 2 ст. л. борошна;
- 2 ст. л. вершкового масла;
- 3 ополоники бульйону;
- спеції (сіль, чорний перець, перець горошком, лавровий лист);
- рослинна олія.
Спосіб приготування:
- М’ясо наріж невеликими шматочками. Швидко обсмаж яловичину на рослинній олії до рум’яної скоринки.
- Переклади м’ясо в товстодонний посуд для тушкування.
- У цій же олії обсмаж цибулю, злегка посипавши його цукром, і додай до м’яса.
- Добре поперчи, додай 4-5 склянок води. Тушкуй на невеликому вогні приблизно 40 хвилин.
- Окремо на сковороді розтопи масло, всип борошно і готуй, помішуючи, до потемніння.
- Потім додай у масу 3 ополоники бульйону з каструлі й швидко розмішай до однорідності.
- Соус додай до м’яса, перемішай. Потім поклади лавровий лист, перець горошком, томатний соус і посоли.
- Тушкуй на маленькому вогні, помішуючи, ще 20-30 хвилин.
Підлива з м’ясом: як приготувати з курки
Інгредієнти:
- 3 курячих окороки;
- 1 цибулина;
- 3 зубчики часнику;
- 1 болгарський перець;
- 3-4 ст. ложки соняшникової олії;
- 2 ст. ложки томатної пасти;
- 100 мл води;
- сіль — за смаком,
- 1 ч. ложка хмелі-сунелі;
- 0,5 ч. ложки паприки.
Спосіб приготування:
- Курячі окороки промий і обсуши. Зріж м’ясо з кісток. Отримане куряче філе наріж невеликими шматочками.
- Очисть і наріж цибулю. Зубчики часнику очисть і наріж на кілька частин.
- Стручок болгарського перця промий і наріж соломкою.
- На сковороду налий рослинну олію і, коли вона нагріється, виклади цибулю, часник та перець, перемішай.
- Додай шматочки курячого м’яса. Тушкуй овочі з м’ясом, помішуючи, близько 10 хвилин. Посоли, додай хмелі-сунелі та паприку, потім виклади томатну пасту.
- Додай воду та перемішай м’ясо з овочами. Тушкуй курку з томатною підливою ще 10 хвилин на невеликому вогні, періодично помішуючи.
- Густоту підливи можна регулювати, додаючи воду на свій розсуд.
- Коли страва буде готова, зніми сковороду з плити.
Сподіваємося, що наші рецепти підливи з м’ясом надихнуть вас на створення кулінарних шедеврів, які потішать вас та ваших близьких. Якщо ви хочете доповнити м’ясні страви ароматними овочами, рекомендуємо дізнатися, як смачно замаринувати овочі для гриля та зробити їх ідеальним гарніром.