
Якщо ти любиш кондитерські вироби з маком, оскільки вони викликають у тебе спогади про щасливе дитинство, ми розповімо, як зробити макову начинку. Вона підходить для будь-якої випічки: рулетів, булочок, пиріжків та пирогів. Спробуй приготувати!
Макова начинка для пирогів — покроковий рецепт
Для смачної макової начинки тобі знадобляться:
- Мак – 200 г
- Цукор – 200 г
- Вершкове масло – 50 г
- Молоко – 350 мл
- Ванілін – за смаком
За бажанням кількість інгредієнтів можна збільшити.
- Ретельно промий мак і залий його 400-500 мл води у каструлі або мисці. Коли лушпиння спливе, прибери його ложкою.
- Злий воду через дрібне сито і залий мак молоком. Доведи до кипіння та потім зменш вогонь на найменший. Вари 40-60 хвилин, часто помішуючи.
- Після варіння мак має стати м’яким і повністю ввібрати молоко.
- Залишки молока злий через сито. Переклади мак у миску і подрібни за допомогою блендера.
- Розтопи вершкове масло і додай його до маку. Потім додай ванілін за смаком, цукор і ретельно перемішай.
Готову макову начинку можна зберігати в холодильнику протягом тижня. Однак найкраще починати готувати одразу, для максимального смаку.
Рецепт макової начинки з медом
Мед — смачний і корисний замінник цукру. Цей рецепт трохи відрізняється від попереднього, обери той, який тобі подобається.
- Мак – 300 г
- Мед – 10 ст. л.
- Молоко – 250 мл.
- Яєчний білок – 2 шт.

Приготування
- Залий мак кип’ятком і дай йому настоятися. Це займе 15-20 хвилин. Потім злий воду через сито і повтори процедуру.
- Вскип’яти молоко, додай мак і провари 1-2 хвилини. Потім зніми з вогню і дай охолонути.
- Коли охолоне, процеди мак через сито, щоб позбавитися зайвого молока.
- Подрібни мак блендером і додай мед.
- Збий білок двох яєць і додай у макову масу, ретельно перемішай.
Чим довше змішуєш мак, тим густішою буде начинка!
Спогади про дитинство часто пов’язані з ароматами та смаками, які ми зберігаємо у пам’яті. Легкі рецепти макової начинки для випічки дозволяють повернути частину цих спогадів на ваш стіл. Вони ідеально поєднуються з традиційною випічкою та стануть чудовим доповненням до будь-якого сімейного свята. Якщо ви хочете урізноманітнити свої кулінарні експерименти, спробуйте приготувати білкову глазур для паски, яка нагадує смаки дитинства.